Skip to main content

Istražite Čuda Izubre: Vodopadi Reke Izubre u Kanjonu Golije

01 March 2023

Rudno, prelepo mesto koje svi sa poštovanjem izgovaraju – Izubra, krije u sebi neizrecivu lepotu prirode. Kada se spomene Izubra, misli se na spektakularne vodopade koji se formiraju od spoja nekoliko manjih potoka reke Izubre, probijajući se kroz guste mešovite šume stvarajući nestvarne kaskadne vodopade i kanjon. Ovi prizori vodopada su zaista vredni divljenja, dok se voda obrušava u kaskadama sa visina od nekoliko desetina metara.

Gornji vodopad poznat je kao “Kaca”, nazvan po izdubljenom koritu reke koje, prema meštanima, podseća na kacu. Silazak do vodopada duž kozije staze pored reke pruža jedinstveno iskustvo. Iako retko, postoji mogućnost susreta s divljim životinjama, dok ljubitelji prirode, meštani i turisti često posećuju ovo mesto. U letnjem periodu, šetnja kroz gustu šumu uz vodu donosi neopisivo zadovoljstvo, a berba šumskih plodova poput jagoda, borovnica i pečuraka dodatno upotpunjuje doživljaj.

Ako boravite u Vili Seleni, ne propustite priliku da posetite ovaj čarobni kutak prirode i otkrijete gde vile zaista stanuju. Izubra, sa svojim nestvarnim vodopadima i bujnom vegetacijom, ostavlja neizbrisiv utisak na svakoga ko je poseti. Prepustite se čarima prirode Golije i doživite nezaboravnu avanturu istražujući čuda Izubre.